Boken Rida med klicker

 

RIDA MED KLICKER! BELÖNINGSBASERAD HÄSTTRÄNING – EN INSPIRATION är en bok om belöningsbaserad träning för häst. I belöningsbaserad träning används ofta en klickerdosa för att markera när hästen gör rätt. Metoden kallas därför också för klickerträning.

Grunden för belöningsbaserad träning är att hästen får belöning när den gör rätt, istället för att den korrigeras när den gör fel. Vi människor lär oss samtidigt att lyssna bättre på hästens signaler. Belöningsbaserad träning skapar motiverade hästar som är positivt inställda till att träna och umgås med oss. Inlärningen blir både effektivare och roligare med belöning istället för korrigering. Det gäller både häst och människa.

Den här boken utgår från Susanne Åkessons personliga resa i belöningsbaserad träning med hästen Joey. Susanne rider western, men boken kan läsas med behållning oavsett hur du umgås med hästar – om du rider dressyr, hoppar, kör, tricktränar, rider i skogen eller gör något helt annat med din häst.

Boken tar upp grunder och teori för belöningsbaserad hästträning, och ger inspiration för hur metoden kan användas i hantering (exempelvis lastning), ridning och tävling. Du får tips på hur du kommer igång med träningen, vad som är viktigt att tänka på och vad du kan göra om det inte blir som du tänkt dig. Belöningsbaserad träning är egentligen mer ett förhållningssätt än en träningsmetod – den här boken ger dig starten för en resa som kan ta relationen mellan dig och din häst till helt nya nivåer.

Boken ”Rida med klicker! Belöningsbaserad hästträning – en inspiration” kom till för att fylla ett behov inom hästträningen. Fler och fler upptäcker fördelarna med positiv förstärkning, men det fanns ingen bok på svenska som var inriktad på hästträning. Boken ska ses som en inspiration snarare än en instruktion. Använd din egen känsla och sunt förnuft när du tränar, eller ta hjälp av en instruktör om du känner dig osäker.

Beställ boken genom att swisha 215 kr (varav frakt 65 kr och moms 9 kr) till 123-157 35 75. Ange namn och adress.

Det går också bra att betala via bankgiro 5239-2586. Skriv namn och adress i meddelanderutan, eller maila westernklick@gmail.com om det inte får plats. Kontakta mig om du vill betala via faktura eller beställa fler än två böcker. Priset för två böcker är 379 kr (varav moms 18 kr och frakt 79 kr).