Kalender

2020 HOS WESTERNKLICK

Kurskalendern är något decimerad pga graviditet. Men det går bra att höra av sig och önska en kursinriktning och/eller datum!

17 maj – Min mest efterfrågade kurs – belöningsbaserad lastning!

Vill du ha en häst som VILL gå in i transporten – och stanna där? Med positiv förstärkning ändrar du hästens inställning till transporten och även vardagslivet i övrigt.

Denna heldagskurs ger dig grundläggande kunskap om hur positiv förstärkning kan användas i lastning. Vi går igenom teorin och praktisk tillämpning. Det ingår också en privatlektion med din häst (valfritt så klart), antingen kommer jag till dig om du bor max 10 mil från Holmsjö, eller via videocoachning. (Reseersättning tillkommer.) På kursen används mina hästar, för att din häst inte ska behöva åka innan den är redo.

Upplägg:
10-12 Teoretisk genomgång av positiv förstärkning och hur metoden används i lastning.
12-13 Lunch, vegetarisk (ingår)
13-15 Praktisk tillämpning med mina hästar.
15-15.30 Fika och eventuella frågor.

Beroende på coronaläget, är vi utomhus så mycket som möjligt. Inställt vid jättedåligt väder.

Inga förkunskaper krävs, men läs gärna boken ”Rida med klicker” för att få en grundläggande förståelse för positiv förstärkning. Beställ på westernklick.com.

Positiv förstärkning är ingen ”quick fix” utan det kan ta tid att ändra hästens inställning till transporter och att transporteras. Men när du har en häst som villigt går in i transporten och lugnt låter sig transporteras, kan du vara säker på att den gör det av fri vilja och inte av rädsla för tvång och tryck.

Pris: 1 500 kr. Din plats är garanterad när du betalat avgiften. Använd gärna Swish 123-157 35 75. Anmäl till westernklick@gmail.com och gärna också i Facebookevenemanget.

 

SAVE THE DATE! 22-23 augusti 2020 kommer Angelica Hesselius tillbaka till Blekinge!

Angelica Hesselius är en välrenommerad tränare som kombinerar akademisk ridkonst och klassisk dressyr med belöningsbaserad träning. Hon höll en mycket uppskattad kurs i rakriktning och kroppskännedom genom positiv förstärkning hos mig i Holmsjö förra året. Det går bra att höra av sig med önskemål om vad Angelicas teoripass ska innehålla i år! Upplägget blir troligen teoripass på lördag eftermiddag och enskilda lektioner på söndagen.

Undervisningen sker i en liten grupp för att få en avslappnad inlärningsmiljö och utrymme för diskussion. Varje ekipage har 2 lektioner a 30-40 min. Under lunchen går vi igenom förmiddagens lektioner eller har ytterligare teoripass beroende på gruppens behov.

PRIS: För ryttare: 1500:-
För åhörare: 800:-

Anmälan sker i Facebookevenemanget eller till westernklick@gmail.com och bekräftas genom betalning till swish 123-157 35 75. Det finns möjlighet att låna häst! Det går också bra att sova över i mitt hus. Mat och övernattning till självkostnadspris, som betalas separat.

Om Angelica:
Hästar och hästträning är Angelicas stora passion, egentligen oavsett inriktning. En häst är en häst och god ridning är god ridning oavsett vad man kallar det! I sin egen ridning fokuserar hon på balans, att det ska vara mjukt och lätt, både utifrån häst och ryttare enskilt och häst och ryttare som enhet. Men främst på att det ska vara roligt! För oss båda! En strävan efter balans och jämnvikt hos både häst och människa. Angelica har också en stor passion för utbildning och fortbildning, vilket starkt präglat hennes liv.

Angelica brinner för att både träna och lära ut belöningsbaserad ridning. Hon är en Connection Training Coach och diplomerad ridlärare inom Integrerad Ridkonst och väpnare inom Akademisk Ridkonst. Den kunskap hon har fått därifrån använder hon idag för att med positiv förstärkning träna hästar både från marken och i ridningen. Angelica håller idag kurser i ett flertal olika länder och är en del av instruktörssamarbetet OHR+ utbildning.

Mer info om Angelica hittar du på https://www.angelicahesselius.com och https://www.ohr.se/angelica/