Börja träna belöningsbaserat

Är du intresserad av att börja träna belöningsbaserat med din häst? Nå resultat och relation som du aldrig har varit i närheten av? Jag ger lektioner i liten skala i Blekinge/Småland, främst för nybörjare. Jag kan också ta emot hästar och ponnyer till min gård i Blekinge för belöningsbaserad inridning och problemlösning. Jag håller clinics och uppvisningar på gården. Kontakta mig vid intresse.

För dig som kommit längre i din belöningsbaserade utbilding, rekommenderar jag starkt min egen tränare Carolina Fransson, som utgår ifrån Almunge. Du når henne på www.ohr.se.

Jag kan också rekommendera Joanna och Anne på Relationsbaserad hästträning. De ger kurser på olika ställen i Sverige samt individuell coachning och digital undervisning. Du når dem på https://www.relationstraning.se.

Vad är belöningsbaserad träning?

Belöningsbaserad träning är så mycket mer än att ge hästen godis när den gör rätt. För mig är det ett helt nytt sätt att se på umgänge och träning med hästen. Det spelar ingen roll om du håller på med hoppning, dressyr, western, körning, trickträning eller bara umgås med din häst – belöningsbaserad träning fungerar oavsett. Det handlar om ett sätt att kommunicera som bygger på att förstärka det som är rätt istället för att korrigera det som är fel. Det ska vara roligt och lätt för hästen att göra rätt, och den blir inte straffad om den inte gör som vi tänkt oss. Vi behöver lära oss om hästens signaler, och utifrån det uppmuntra steg i rätt riktning. Framför allt – träning blir en glädje för både häst och människa! 

IMG_1016